Persbericht: Nieuwigheden Toro in 2018 |

Bekijk onze nieuwste vacature hier

Persbericht: Nieuwigheden Toro in 2018

Toro Outcross 9060

De gloednieuwe Toro Outcross 9060 combineert het beste van een tractor en een werkvoertuig en biedt op die manier een veelzijdige machine die alle werkzaamheden aankan. Hij is van onschatbare waarde voor gazonbeheerders en maakt het mogelijk om meer te doen met minder arbeid en tijd. Deze machine is een tijdbesparende, gebruiks- en grasvriendelijke krachtpatser die kan worden gebruikt voor meerdere doeleinden en die het hele jaar door flexibiliteit, consistentie en productiviteit biedt voor het onderhoud van gazons.

Toro Outcross 9060In vergelijking met traditionele compacttrekkers is de machine gazonvriendelijk dankzij zijn laag zwaartepunt en de vierwielbesturing in combinatie met de elektronisch bediende tractieaandrijving. Hij wordt aangedreven door een krachtige 59.8 pk Yanmar watergekoelde dieselmotor waarmee hij tot ruim 7 ton kan voorttrekken, daarnaast kan hij uitgerust worden met een laadbak met een capaciteit van meer dan 2 ton.

Vooringestelde parameters en programmeerbare ‘vangrails’ zorgen ervoor dat de bestuurder productief is en dat hij de machine gebruikt volgens de specificaties van de beheerder. Door de eenvoudige bediening van gecompliceerde werktuigen zoals een beluchter kan de bestuurder zijn aandacht richten op het werk. Cruise control, omkeerschakeling, een passagiersstoel en intuïtieve bedieningsorganen dragen bij tot de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

De Outcross kan uitgerust worden met talloze werktuigen voor grasonderhoud dankzij zijn driepuntsaankoppeling met aftakas, trekhaak, laadbak- en ladermogelijkheden. Outcross eigenaars kunnen gras maaien, meststof strooien, zand laden, een pallet graszoden vervoeren, beluchten, topdressen, sneeuw en ijs verwijderen, bladeren blazen, wortels inkorten, zaad strooien, een aanhangwagen trekken, een pad vrijmaken, hout versnipperen en veel meer.

De Toro Outcross 9060 zal beschikbaar zijn vanaf de zomer 2018. Hij kan optioneel voorzien worden van een vierseizoenscabine met chauffage en airco zodat gebruikers in alle weersomstandigheden kunnen werken. 

Toro Groundsmaster 1337

Binnenkort komt de nieuwe getrokken cirkelmaaier Toro Groundsmaster 1337 op de markt. De Groundsmaster 1337 beschikt over drie contourvolgende maaieenheden die elk uitgerust zijn met dubbele rollen die een verzorgd resultaat leveren na het maaien.  

De cirkelmaaier heeft een maaibreedte van 3,66 meter en de maaihoogte in instelbaar van 1,3 tot 10,1 cm, goed voor een ongeziene productiviteit en veelzijdigheid. De maaidekken worden ingeklapt voor een veilig en eenvoudig transport. Dankzij de draaiassen met geïntegreerde torsieveer ontstaat een veringsysteem in transportstand om schokken en stoten op te vangen en op die manier een betere gebruikerservaring te bieden. 

“Dankzij zijn productiviteit, performantie en duurzaamheid is dit de enige getrokken cirkelmaaier die de naam Groundsmaster waardig is”, zegt Jeremy Opsahl, Global Product Marketing Manager bij Toro.

De Groundsmaster 1337 is het perfecte werktuig voor de nieuwe Toro Outcross 9060 maar kan daarnaast ook in combinatie met vele andere trekkers gebruikt worden. De eerste demoversies zullen beschikbaar zijn in de zomer van 2018 en de eerste leveringen worden verwacht in het najaar.

Nieuwe versie myTurfPro systeem

Voor wie op zoek is naar een manier om het machinepark efficiënt te beheren heeft Toro zijn myTurfPro systeem verbeterd. Het myTurfPro systeem is gebaseerd op 4 principes: connectie, beheer, onderhoud en vereenvoudigen.

Dit is een enorm waardige tool voor het beheer van de activa, het plannen van de technische medewerkers en het opvolgen van de totale exploitatiekost ten opzichte van de cost of ownership” zegt Brian Ries, Senior Manager data technology bij Toro. “Dankzij deze geavanceerde tools en diagnose kunnen gazonbeheerders efficiëntere en correctere beslissingen maken met betrekking tot hun activa, het onderhoud en de herstellingen beter opvolgen en beheren en de dagelijkse processen vereenvoudigen.”

De gebruiker kan met dit systeem alle machines beheren, ongeacht het merk, en op het bedieningspaneel wordt de gazonbeheerder in één oogopslag op de hoogte gehouden van aankomende onderhoudsbehoeftes en de operationele status van het materiaal.

De total cost of ownership en assetoptimalisatie wordt bepaald door gedetailleerde informatie van voorbije onderhoudsbeurten en door Toro’s draadloze urenteller die de werkuren automatisch bijhoudt.

De nieuwste eigenschappen zijn onder andere het bijhouden van het brandstofpeil en het 24/7 online bestellen van wisselstukken. Het systeem kan aanbevelingen doen voor te bestellen wisselstukken op basis van de onderhoudsbehoefte en de huidige voorraad wisselstukken.

De nieuwe update zal beschikbaar zijn vanaf begin 2018. 

Media